listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 45
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 53 025 x
Fliačky s hlávkovou kapustou
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V hrnci som si rozpustila bravčovú masť a do zlata som si opražila nadrobno nakrájanú cibuľu. Na doske som si na menšie kúsky nasekala kapustu a pridala som ju do hrnca. Krátko som ju oprážila za stáleho miešania. Potom som ju podliala cca 1dcl vody, osolila som ju, okorenila a zakrytú za občasného podlievania a miešania som ju dusila do mäkka.

  • Krok 2.

    Zatiaľ čo sa mi kapusta dusila, som si v osolenej vode uvarila fliačky. Uvarené a scedené som si ich nachystala do misky. Udusenú kapustu som odstavila. Tesne pred dokončením som si spražila maslo.

  • Krok 3.

    Keď som mala všetko nachystané, spojila som fliačky s kapustou, poliala som ich spraženým maslom a všetko som dobre premiešala. Ja osobne mám veľmi rada, keď si ich nabrané na tanieri ešte jemne okorením čiernym korením. Tak som si ich nabrala, jemne okorenila a vychutnala som si každé sústo. Dobrú chuť aj Vám :)

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (1)

  • avatar
    Gajdoš
    16.08.20 04:57:12

    Tam sa píše v ingredienciach : hlavkova kapusta , cibuľa , bravčova šunka ( alebo olej ) , maslo , atď. Nerozumiem ale že , načo tam treba bravčovú sunku? Vysvetlite prosím .

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept