Komentár kuchára
Jednoduchý, rýchly, pomerne zdravý a chutný pokrm.
Popis
Zapečené cestoviny s rybou (tuniakom). Recept na obed z jedného pekáča. Aj takto chutne sa dajú pripraviť cestoviny.
- 250 g Cestoviny recepty
- 1 KS Cibuľa šalotka recepty
- 80 g Tuniak (v olivovom oleji) recepty
- 400 g Paradajka (konzervované/passaty) recepty
- 75 g Mozzarella (strúhaná ) recepty
- 50 g Syr (Grana Padano) recepty
- 1 PL Olej olivový recepty
- Soľ recepty
- Čierne korenie mleté recepty
- štipka Čili korenie mleté recepty
- Cherry paradajky recepty
- Bazalka (zopár lístkov) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.
-
Krok 2.
Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili. Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny syrom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžeme dať pár cherry paradajok. Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, Dobrú chuť ;)