listok

Komentár kuchára

Jednoduchý, rýchly, pomerne zdravý a chutný pokrm.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.

  • Krok 2.

    Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili. Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny syrom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžeme dať pár cherry paradajok. Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, Dobrú chuť ;)

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.