Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút90
NáročnosťStredná

(4 / 5)
Videné: 5 595 x
Vytvorené: 15.04.2021

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku

Recept

Komentár kuchára

Dneska nic extra převratného... Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku.

Popis

Vyprážaný karfiol v hráškovom cestičku je výborný nápad ak máte alergiu na lepok. Hraška je zmes jemne mletého hrachu, kukurice, ryže a pšena s prídavkom korenia a soli. Možno ju použiť na obaľovanie mäsa i zeleniny, na zahustenie polievok a omáčok a ako náhradu vajec pri príprave rôznych placiek a fašírok.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z karfiolu zrežeme stonku s listami, vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme ľahkým varom do polomäkká. Potom scedíme, necháme vychladnúť a rozoberieme na menšie ružičky (tie väčšie som ešte rozpolil, aby vznikli radšej menšie kúsky, s ktorými sa lepšie manipuluje).

  • Krok 2.

    Do kastrólika vsypeme hrášok, pridáme grilovacie korenie (nemusí byť, zmes už je mierne ochutená) a studenú vodu a vymiešame hustejšie cestíčko. Pomocou lyžice a vidličky v ňom obaľujeme jednotlivé kúsky karfiolu a ihneď smažíme vo vyššej vrstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

  • Krok 3.

    Opečený karfiol necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s uvarenými zemiakmi.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Hraška je zmes jemne mletého hrachu, kukurice, ryže a pšena s prídavkom korenia a soli. Možno ju použiť na obaľovanie mäsa i zeleniny, na zahustenie polievok a omáčok a ako náhradu vajec pri príprave rôznych placiek a fašírok. Neobsahuje lepok.

Načítam obsah...