Popis
Hliva ustricová na smotane s domácimi haluškami. Bezmäsiitý obed ako lusk! Výborný obed pre každú príležitosť kde si nepochutia len milovníci húb ako hlivy ustricovej. Tento recept vám určite odporúčam
- 400 Hliva ustricová recepty
- 1 ČL Dijonská horčica recepty
- 1 ČL Sójová omáčka recepty
- Tymián (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 1 PL Bravčová masť recepty
- 1/2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti) recepty
- 1 KS Paradajka recepty
- Zelerová vňať recepty
- 2 KS Bobkový list recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- 1 kelímok Smotana na varenie recepty
- 300 Múka hrubá recepty
- 1 KS Vajce recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 2 dl Pitná voda (podľa potreby) recepty
Halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Dnes taký bezmäsitý obed. Hlivu nakrájať, dát do misky, pridať čajovú lyžičku dijonskej horčice, sójovej omáčky, tymian, mleté čierne korenie, premiešať. Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť. Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť. Halušky. Hrubá muka, vajíčko, soľ, voda, vymiešať cesto a prepasírovať do vriacej vody cez haluškareň.
-
Krok 2.
Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť.
-
Krok 3.
Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť.
Kuchár/ka
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil