Peter Lauf profilová foto

Porcií 3
Minút35
NáročnosťNízka

(4.6 / 5)
Videné: 9 460 x
Vytvorené: 26.02.2021

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov

Popis

Hliva ustricová na smotane s domácimi haluškami. Bezmäsiitý obed ako lusk! Výborný obed pre každú príležitosť kde si nepochutia len milovníci húb ako hlivy ustricovej. Tento recept vám určite odporúčam

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Dnes taký bezmäsitý obed. Hlivu nakrájať, dát do misky, pridať čajovú lyžičku dijonskej horčice, sójovej omáčky, tymian, mleté čierne korenie, premiešať. Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť. Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť. Halušky. Hrubá muka, vajíčko, soľ, voda, vymiešať cesto a prepasírovať do vriacej vody cez haluškareň.

  • Krok 2.

    Cibulu nakrájať nadrobno, dať do hrnca a opiecť na masti. Pridať trocha mletej červenej papriky, hlivu, premiešať, podliať trochou vody a pomaly variť. Následne som pridal nakrájane zelerové stonky, jednu nakrájanú paradajku, par bobkových listov. Osoliť.

  • Krok 3.

    Pred dokončením pridať smotanu na varenie, v prípade potreby dochutiť.

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil
Načítam obsah...