Komentár kuchára
Hoci sme mäsožravci :), ľúbime aj sójové mäso :) Netvrdím, že sója sa vyrovná chuťou mäsu, ale keď sa dobre pripraví, môže z nej byť chutný bezmäsitý obed ☺️ Dnes segedínsky guláš zo sójového mäsa, domáce knedle (4ks) a na zajtra z rovnakého cesta parené buchty s domácim broskyňovým džemom :p Pochutili sme si všetci :)
Popis
Vegetariánsky ale skvelý Segedínsky guláš zo sójového mäsa. Recept na náš segedínsky guláš nájdeš u nás. Pod si s nami pochutnať
- 3 balíček Sójové kocky recepty
- 3 kocka Masox (bojón) recepty
- Sójová omáčka (podľa chuti) recepty
- 2 KS Cibuľa recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Vegeta (podľa chuti) recepty
- Červená paprika sladká recepty
- 1 Konzerva Paradajkový pretlak (malá) recepty
- 1 KS Bobkový list recepty
- 1,5 Kg Kapusta kyslá recepty
- 250 ml Smotana na šľahanie recepty
- 400 ml Kyslá smotana recepty
- 5 PL Múka hladká recepty
- 2 PL Cukor kryštálový recepty
- 2 l Zeleninový vývar recepty
- Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sójové kocky dáme variť do hrnca s 1,5 litrom vody, masoxom a sójovou omáčkou. Varíme, kým nie sú sójové kocky mäkké. Odstavíme a necháme vychladnúť vo vode.
-
Krok 2.
Medzitym si v hrnci zohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Sójové kocky vyžmýkame čo najviac to ide a prihodíme k cibuli. Opečieme dozlatista a posypeme červenou mletou paprikou. Chvíľku opražíme.
-
Krok 3.
Pridáme kyslú kapustu a jemne opečieme. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, vegetu, čierne korenie. Necháme variť pod pokrievkou kým nie je kapusta mäkká. Pridáme pretlak a cukor.