Komentár kuchára
Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře...
Popis
Omeleta plnená špenátom nemusí byť len ako zvyk na raňajky. Výborná vajíčková omeleta so špenátom. Recept na omeletu. Zdravá a rýchla omeleta so špenátom
- 400 g Múka polohrubá recepty
- 1 ČL Soľ (zarovnaná) recepty
- 4 KS Vajce recepty
- 600 ml Mlieko recepty
- 2 KS Cibuľa (nadrobno) recepty
- 3 strúčik Cesnak (nadrobno) recepty
- 400 g Špenát mrazený (nasekaný nadrobno) recepty
- 1/2 hrnček Mlieko recepty
- Olej recepty
- Soľ recepty
- Podravka recepty
- 4 PL Múka polohrubá recepty
Špenát:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku zmiešame so soľou, mliekom a žĺtky, dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút odstáť. Potom pozvoľna primiešame sneh z bielkov. Naberačkou meriame cesto na ľahko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán.
-
Krok 2.
Ja vždy pri nalievaní cesta odstránim panvicu zo zdroja tepla a cesto pozvoľna rozprestriem po panvici, je trochu "lenivejší" ako cesto na palacinky, takže sa mu veľmi nechce sa samo o sebe roztekať. Každú omelete ihneď potriem špenátom a Zarolujte. Z tohto množstva som urobila 15 kúskov.
-
Krok 3.
Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, prilejeme mlieko a pridáme mrazený špenát. Hrniec prikryjeme pokrievkou, stlmíme platňu a necháme špenát povoliť.