Danula Vašíčková profilová foto

Porcií 6
Minút80
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 5 014 x
Vytvorené: 01.04.2020

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Komentár kuchára

Děti mi odkývaly, že dneska klidně může být bezmasý oběd, když nemáme tatínka doma. Takže takové odlehčené české zeleninové rizoto byla skvělá volba. "Jen prý aby tam bylo hóóódně sýra", staral se Kuba. Nezapře, že je po mamince...

Popis

Nie je žiadna novinka že rizoto sa dá aj upiecť .. Tak tu máme recept na Pečene zeleninové rizoto. Vegetariánske rizoto. No môžete pridať aj mäso. Je to na vás

Potrebujeme:

  • 300-400 g Ryža (ja používam jazmínovou)    recepty
  • 2 PL Bravčová masť (alebo olej)    recepty
  • 2 balenie Mrazená zelenina (podľa chuti, ja dnes dala mrazenú zmes s kukuricou a sáčok mrazených zelených fazuliek)    recepty
  • 2 kocka Bujón zeleninový (rozpustené v hrnčeku horúcej vody)    recepty
  • 2 ČL Soľ    recepty
  • Načítavam ...
  • 1/2 ČL Čierne korenie mleté    recepty
  • Korenie (podľa chuti)    recepty
  • Pitná voda    recepty

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ryžu orestovať na masti a vsypať do pekáča, pridať zeleninu, rozpustené kocky vývaru, soľ, čierne korenie a bylinky, dôkladne premiešať a zaliať vodou tak, aby hladina vody bola asi 0,5 cm nad zmesou.

  • Krok 2.

    Cez pekáč pretiahneme alobal, zaistíme vekom a pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.

  • Krok 3.

    Pozn .: Mäso možno samozrejme pridať tiež. Nakrájame ho na rezance, orestujeme a pridáme k zmesi do pekáča.

  • Načítavam ...
  • Krok 4.

    Výborné sú napríklad aj huby, či už čerstvé, mrazené či sušené. Dávame Ak sušené, radšej pridáme aj málinko viac tekutiny.

Načítam obsah...