Recept
Komentár kuchára
Děti mi odkývaly, že dneska klidně může být bezmasý oběd, když nemáme tatínka doma. Takže takové odlehčené české zeleninové rizoto byla skvělá volba. "Jen prý aby tam bylo hóóódně sýra", staral se Kuba. Nezapře, že je po mamince...
Popis
Nie je žiadna novinka že rizoto sa dá aj upiecť .. Tak tu máme recept na Pečene zeleninové rizoto. Vegetariánske rizoto. No môžete pridať aj mäso. Je to na vás
Potrebujeme:
- 300-400 g Ryža (ja používam jazmínovou) recepty
- 2 PL Bravčová masť (alebo olej) recepty
- 2 balenie Mrazená zelenina (podľa chuti, ja dnes dala mrazenú zmes s kukuricou a sáčok mrazených zelených fazuliek) recepty
- 2 kocka Bujón zeleninový (rozpustené v hrnčeku horúcej vody) recepty
- 2 ČL Soľ recepty
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté recepty
- Korenie (podľa chuti) recepty
- Pitná voda recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ryžu orestovať na masti a vsypať do pekáča, pridať zeleninu, rozpustené kocky vývaru, soľ, čierne korenie a bylinky, dôkladne premiešať a zaliať vodou tak, aby hladina vody bola asi 0,5 cm nad zmesou.
-
Krok 2.
Cez pekáč pretiahneme alobal, zaistíme vekom a pečieme cca 1 hodinu na 180 stupňov.
-
Krok 3.
Pozn .: Mäso možno samozrejme pridať tiež. Nakrájame ho na rezance, orestujeme a pridáme k zmesi do pekáča.