listok
Jana Szabó 

Porcií 4
Minút 30
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 12 028 x
Tradičné bryndzové halušky

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha.

  • Krok 2.

    2. Slaninu nakrájame a opražíme na panvici.

  • Krok 3.

    3. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.

  • Krok 4.

    4. Z halušiek vylejeme 3/4 vody. Do zvyšku primiešame bryndzu a podávame na tanier. Posypeme slaninkou

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.