Štefan Halàsz  profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(4.17 / 5)
Videné: 14 416 x
Vytvorené: 02.09.2019

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Skvelé krémové rizoto z hubami dubákmi. Naše hubové rizoto s dubákmi a sušenými paradajkami na víne je lahodný zážitok.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Dubáky zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme dubáky aj s vodou, prikryjeme ... podusíme asi 5 – 10 minút.

  • Krok 2.

    Prisypeme umytú ryžu, podlievame striedavo vínom a vývarom ... ak nemáme vývar tak použijeme vodu. Posolíme, dokoreníme, pridáme sušené paradajky, na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Aby sme dosiahli krémovú konzistenciu, ryža musí byť stále ponorená vo vývare a víne.

  • Krok 3.

    Rizoto stále miešame, jeho krémovosť sa dostaví za chvíľku. Podávame so strúhaným parmezánom a sušenými paradajkami.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...