Popis
Výborný recept na cestoviny s lososom. Naše Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke je TOPka, ktorú by si mal/a vyskúšať. Skvelý zdravý pokrm ktorý zasýti a a zanechá výborný dojem
- 250 g Tagliatelle recepty
- 1 plátok Losos (1 filet bez kože) recepty
- 1 KS Cibuľa šalotka recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1 hrnček Hrášok (aj mrazený) recepty
-   Pažítka (na drobno nakrájané) recepty
-   Petržlenová vňať (na drobno nakrájané) recepty
-   Oregáno (na drobno nakrájané) recepty
-   Soľ (podľa chuti) recepty
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
- 200 ml Sladká smotana (33%) recepty
- 1 plátok Maslo recepty
- kúsok   Citrónová šťava (podľa chuti) recepty
- 2 PL Olej recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Filet z lososa osolíme a opekáme do ružova, vyberieme na tanier, odložíme bokom.
-
Krok 2.
Do výpeku dáme šalotku a cesnak na drobno pokrájané a restujeme zľahka, do sklovita. Rybí filet rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k salotke a cesnaku, ešte asi 2 minútky restujeme, pridáme hrášok/ mrazený môžme predvariť, potom zalejeme smotanou, dosolíme, okoreníme a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a pridáme plátok masla.
-
Krok 3.
Cestoviny uvaríme osobitne podľa návodu, scedíme a pridáme do omáčky. Nasypeme bilinky a premiešame... Citrónovú šťavu pridávam až na tanieri, nie každý to má rád.