Mlieko v hrnci trochu ohrejeme, malú časť odoberieme do hrnčeka, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a trošku múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Ten potom vlejeme ku zvyšku mlieka, pridáme vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru, cukor, štipku soli a múku a najlepšie metlou vymiešame hladké cesto. Priklopíme pokrievkou a necháme vykysnúť, cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Potom použijeme malú naberačku, tá nám bude slúžiť ako odmerka. Cesto lejeme na máličko vymastenú panvicu a smažíme z oboch strán dozlatista. Smažíme malé lievance s priemerom asi 8cm a z tohto množstva cesta som urobila 30 kúskov.
Časť šťavy si schováme stranou (v tej budeme rozmiešavať pudingový prášok), zvyšný kompót a výživu nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a pozvoľna varíme, potom prilejeme rozmiešaný pudingový prášok a ešte prevaríme. A ako čerešnička na torte ku všetkému bezchybne pasuje kyslá smotana zmiešaná s ušľahanú šľahačkou.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept