Popis
Recept Fazuľky na smotane sú jedinečné svojou jemnou a lahodnou chuťou. Podávané s volským okom sú tiež veľkým prínosom bielkovín.
Potrebujeme:
- 100 g Maslo recepty
- 50 g Múka hladká recepty
- 700 ml Mlieko recepty
- 100 ml Smotana na šľahanie recepty
- 500 g Fazuľa struková (mrazené žlté) recepty
- 4 PL Kôpor (sterilizovaný v sladkokyslom náleve) recepty
- 1 PL Cukor kryštálový recepty
- 4 PL Ocot recepty
- 1 ČL Vegeta recepty
- 1 ČL Soľ recepty
- 1 štipka Čierne korenie mleté recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazuľky podusíme v osolenej vode s dvoma lyžicami octu do polomäkka, potom scedíme. Maslo speníme, zasypeme múkou a vymiešame hladkú zápražku. Postupne prilievame mlieko podľa hustoty a za stáleho šľahania metličkou uvedieme do varu.
-
Krok 2.
Pridáme kôpor, vegetu, osolíme a znížime teplotu. Za občasného miešania varíme asi 20-25 minút. Pridáme cukor, dve lyžice octu, smotanu a scedené fazuľky. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme už len prehriať a podávame s varenými zemiakmi a vajcami.