Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.
Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).
Pečieme 30 minút na 160 stupňov a ihneď po vytiahnutí z rúry ešte zľahka potrieme maslom.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.