Recept
Popis
Jedlo nie len pre deti sú určite aj Dukátové buchtičky a v našom prípade s banánovým krémom. Skvelé domáce buchtičky a o to lepší recept na Dukátové buchtičky s banánovým krémom
Buchtičky:
- 125 g Múka hladká recepty
- 125 g Múka polohrubá recepty
- 15 g Cukor kryštálový recepty
- 15 g Droždie recepty
- 100 ml Mlieko (vlažné) recepty
- 1/2 ČL Soľ recepty
- 1 ČL Citrónová kôra recepty
- 2 KS Vaječný žĺtok recepty
- 30 g Maslo (rozpustené) recepty
- 600 ml Mlieko recepty
- 100 ml Smotana na šľahanie recepty
- 5 PL Cukor kryštálový recepty
- 0,5 dl RUM (UM) recepty
- 1 balenie Banánový puding recepty
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Dukátové buchtičky s banánovým krémom: Do hrnčeka s teplým mliekom rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme obe múky (samozrejme dá piecť len z hladkej), soľ a citrónovú kôru, prilejeme vyšlí kvások, pridáme žĺtky, rozpustené maslo a vymiešame hladké nelepivé cesto.
-
Krok 2.
Necháme asi 1 hodinu kysnúť aj s misou prekrytou igelitom prikrývkou, potom vyklopíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 4 diely, z každého vyvaľkáme dlhého hada a nakrájame na malé kúsky. Tie vsypeme do menšieho pekáčika (28x22cm), kam sme vliali rozpustené maslo (asi 50g), pekne všetky buchtičky premastíme zo všetkých strán (použijeme štetec, maslovačku alebo vlastné ručičky) a urovnáme tak, aby buchtičky ležali pekne vedľa seba, vložíme opäť do igelitového vrecia a necháme pekne vykysnúť (asi 45 minút).
-
Krok 3.
Pečieme 30 minút na 160 stupňov a ihneď po vytiahnutí z rúry ešte zľahka potrieme maslom.
-
Krok 4.
Krém: Puding na synovo želanie som použila banánový). Samozrejme môžeme použiť aj vanilkový puding, je to len na vás. Všetko zmiešať a uvariť riedky puding. Rumu sa nebojte, jedlo je síce určené pre deti, ale varom sa alkohol odparí a zostane len arómu.