Mária Fiľakovská profilová foto

Porcií 4
Minút40
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 13 049 x
Vytvorené: 27.08.2018

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : femina
Pozor Súťaž!
Vianoce 2024 - Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre

Popis

Vytúnené hranolky so syrom a slaninkou vhodné aj ako príloha k dobrému mäsku alebo len tak samostatné s kečupom alebo tatárskou.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Na zemiaky nalejeme olej, pridáme soľ, čierne mleté korenie a sušený cesnak a celé to poriadne rukami premiešame.

  • Krok 2.

    Plech si vyložíme papierom na pečenie a dáme naň pripravené zemiaky. Vložíme ich do zohriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút. Občas ich poobraciame.

  • Krok 3.

    Keď sú zemiaky už takmer mäkké, posýpeme ich nastrúhaným syrom a opráženou slaninkou. Necháme ešte pár minút dopiecť a odstavíme.

  • Načítavam ...
Načítam obsah...