Komentár kuchára
Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.
Popis
Kto má chlad rýchlo ho zaženie langošmi.
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.
-
Krok 2.
Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.
-
Krok 3.
V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.