Deni  profilová foto

Porcií 4
Minút45
NáročnosťNízka

(4.38 / 5)
Videné: 7 682 x
Vytvorené: 10.07.2018

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : woman.sk

Komentár kuchára

Každý rok pravidelne cez leto na mestských trhoch musím mať langoš, bez toho to proste nejde.

Popis

Kto má chlad rýchlo ho zaženie langošmi.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a rozdrobíme do neho droždie. Kvások necháme cca 5 minút v teple. Múku osolíme a preosejeme do misky. Pridáme kvások a vymiesíme cesto.

  • Krok 2.

    Hotové cesto necháme aspoň 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvalíme na omučnený lopár a vyvaľkáme cca 2 cm hrubý plát, z ktorého vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút nakysnúť. Kolečka vykrojíme také veľké aké chceme približne veľké langoše.

  • Krok 3.

    V panvici rozpálime viac oleja. Ideálne toľko aby langoše pri pečení plávali alebo vo fritéze. Nakysnuté kolečká vytiahneme do strán. Aby bol stred tenší ako okraje. A smažíme na oleji do zlatistá.

Kuchár/ka

Načítam obsah...