Deni 

Porcií 4
Minút120
NáročnosťStredná

(4.67 / 5)
Videné: 14 358 x
Vytvorené: 09.06.2018

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor :

Recept

Popis

Tradičné slovenské jedlo, bryndzové pirohy so slaninkou.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z hladkej múky, vajec, 300–400 ml vody a štipky soli vypracujte hladké nelepivé cesto. A uvaríme zemiaky.

  • Krok 2.

    Vychladnuté zemiaky olúpeme, rozmačkáme a postupne vmiešame bryndzu. Nakoniec pridejte nasekaný kôp, cibuľku alebo paitkur; časť si nechajte stranou k podávaní.

  • Krok 3.

    Cesto rozdelte na 2 diely a vyvaľkajte z neho dva rovnako veľké pláty o hrúbke 2 mm. Na jeden plát cesta dávajte lyžicu, v pravidelných intervaloch, asi 5 cm od sebe, kôpky náplne. Medzi Kôpkami náplne cesto potrite trochou vody a prekryte druhým plátom. Medzi kôpkami cesto pritlačte a rozkrájajte na jednotlivé kúsky.

Kuchár/ka

Načítam obsah...