Deni  profilová foto

Porcií 2
Minút45
NáročnosťNízka

(4.5 / 5)
Videné: 5 594 x
Vytvorené: 02.06.2018

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Autor : Deni

Popis

Ak hľadáte ľahký letný obed tak nie je nič lepšie ako tekvicový prívarok.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na rozohriatom oleji alebo na masti si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Tekvicu si očistíme, lyžicou odstránime dužinu s jadrami a nakrájame ju na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a spolu ešte trocha opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme ju do mäkka. Podľa potreby podlievame.

  • Krok 2.

    Keď je tekvica mäkká, dolejeme viac vody, tak aby bola zaliata (cca 2 cm nad tekvicou). Ponorným mixérom dobre rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, ktorú sme si rozmiešali s hladkou múkou - cca 1 PL (môžeme doliať aj trocha mlieka).

  • Krok 3.

    Prívarok dobre prevaríme a podávame s uvarenými zemiakmi a nejakým chutným mäsom alebo so šunkou.

Kuchár/ka

Načítam obsah...