Domáca knedľa s hríbovo-syrovou omáčkou - určite chutný receptík pre všetkých milovníkov húb.
Príprava knedlí: Všetky ingrediencie premiešame a necháme 1 hodinu zakryté kysnúť. Pomúčime si pracovnú dosku a dáme na ňu cesto. Rozdelíme si ho na dve polovice a necháme ešte na 15 minút kysnúť.
Medzitým si parák vymastíme olejom a pokladáme ho do hrnca, kde máme cca 2 dcl vody. Na parák si položíme najprv jednu polovicu cesta a potom druhú. Zakryjeme a necháme pariť.
Obe polovice sa paria tak 20 minút každá. Hotovú knedľu vyberieme a trochu omastíme olejom.
Príprava omáčky: Hríby dáme do vody, aby sa trošku nadýchali. Do panvice si nalejeme olej. Pokrájame si cibuľu a pridáme do oleja spolu s petržlenovou vňaťou a restujeme ju na oleji. Pridáme hríby (vyžmýkané, bez vody) a restujeme ďalej. Okoreníme červenou paprikou a soľou.
Nakoniec pridáme smotanu a syr na zahustenie. Ak je to príliš husté prilejeme mlieko a necháme povrieť.