listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 40
Náročnosť Nízka

(4.6 / 5)
Videné: 11 066 x
Zemiaky na kyslo
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme vodou a dáme variť. Osolíme a pridáme bobkový list. Pridáme cukor, soľ, ocot.

  • Krok 2.

    Medzitým si dáme uvariť vajcia na tvrdo (cca 10 min). Po uvarení ich vyberieme, ošúpeme a prekrojíme na 2 polovice.

  • Krok 3.

    Do hrnčeka vymiešame mlieko a hladkú múku, najprv 2 PL múky a 2 dcl mlieka, potom zvyšok zase 2 PL múky a 2 dcl mlieka. Ak máme príliš husté, pridáme vodu a necháme to povariť. Do hotových zemiakov pridáme polovičné na tvrdo uvarené vajcia. Podávame s chlebom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.