Autor Peter Lauf

Porcií 5
Minút25
NáročnosťNízka

(5 / 5)
Videné: 104 x
Vytvorené / Upravené: 30.10.2025

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov

Recept

Komentár kuchára

V piatok večer sme čakali priateľov a chcel som pripraviť niečo malé, čo sa dá len tak uchytiť do ruky popri pive. Niečo chrumkavé, voňavé, bez veľkej roboty. Spomenul som si na tieto syrové tyčinky, ktoré som robil naposledy cez sviatky – a veru, aj teraz zmizli zo stola skôr, než som stihol dopiecť druhý plech.

Popis

Syrové tyčinky z lístkového cesta s parmezánom a cesnakom – chrumkavé, voňavé a ideálne k vínu či pivu. Rýchly recept na obľúbené slané pečivo, ktoré zvládne každý.

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

  • Krok 2.

    Lístkové cesto rozvaľkáme a potrieme roztopeným maslom zmiešaným s pretlačeným cesnakom.

  • Krok 3.

    Posypeme parmezánom, oreganom, štipkou soli a korením.

  • Krok 4.

    Cesto nakrájame na pásiky asi 2 cm široké a každý jemne stočíme do tvaru špirály.

  • Krok 5.

    Tyčinky poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 12–15 minút dozlatista.

TIP od kuchára (zlepšovák)

  • Tieto tyčinky miznú zo stola rýchlejšie než sa stihne dopiecť druhý plech. Ak čakáte návštevu s deťmi, vynechajte cesnak – namiesto neho môžete použiť sladkú papriku alebo sezam. Skvele chutia aj k polievke alebo len tak, k vínku.

Pridať komentár

Kuchár/ka

Peter Lauf

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Komentáre (0)