listok
Mária Fiľakovská

Porcií 6
Minút 40
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 10 543 x
Granadir

Komentár kuchára

Náš domáci Granadír je dobrá a veľmi vďačná klasika. Často krát nazívaný recept ako Granadiersky pochod. Podávame ako stará dobrá klasika ... s kyslými uhorkami


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiačky si očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do hrnca s vodou, kde ich následne hneď osolíme.

  • Krok 2.

    V druhom hrnci, taktiež v osolenej vode varíme fliačky - pridáme pár kvapiek oleja aby sa nám nezlepili. Uvarené premyjeme teplou vodou, scedíme a preložíme do misy, alebo hrnca tak, aby sa nám v tom dobre rozmiešalo. K cestovinám pridáme aj uvarené zemiačky a celé to zasypeme mletou sladkou paprikou.

  • Krok 3.

    V menšom kastroliku si na masti alebo na masle spražíme cibuľku. Tou pomaly a kvalitne polejeme miesta posypané paprikou. Všetko dobré premiešame, podľa potreby a chuti ešte dosolíme a podávame s kyslou uhorkou :)

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept