Lenka Sivakova profilová foto

Porcií 4
Minút50
NáročnosťNízka

(4.86 / 5)
Videné: 436 x
Vytvorené: 08.10.2024

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov

Komentár kuchára

Tradičný recept na bryndzové halušky s jemnými zemiakovými haluškami, bohatou bryndzou, kyslou smotanou a chrumkavou slaninou. Vyskúšajte toto slovenské národné Slovenské jedlo jednoducho doma!

Popis

Tradičný recept na bryndzové halušky s jemnými zemiakovými haluškami, bohatou bryndzou, kyslou smotanou a chrumkavou slaninou. Vyskúšajte toto slovenské národné jedlo jednoducho doma!

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiaky postrúhame na jemno, pridáme soľ, jedno vajíčko ( niekto nedáva ja dávam ) a zamiešame polohrubú múku. Urobíme si tuhšie cestíčko.

  • Krok 2.

    Nahádžeme do vriacej osolenej vody pomocou haluškovača, keď hodia penu, vyberieme ich a hneď do scedených horúcich halušiek zamiešame bryndzu.

  • Krok 3.

    Ja si dávam aj trochu kyslej smotany, výpek a na vrch slaninka .

Načítam obsah...