Tradičný recept na bryndzové halušky s jemnými zemiakovými haluškami, bohatou bryndzou, kyslou smotanou a chrumkavou slaninou. Vyskúšajte toto slovenské národné Slovenské jedlo jednoducho doma!
Tradičný recept na bryndzové halušky s jemnými zemiakovými haluškami, bohatou bryndzou, kyslou smotanou a chrumkavou slaninou. Vyskúšajte toto slovenské národné jedlo jednoducho doma!
Zemiaky postrúhame na jemno, pridáme soľ, jedno vajíčko ( niekto nedáva ja dávam ) a zamiešame polohrubú múku. Urobíme si tuhšie cestíčko.
Nahádžeme do vriacej osolenej vody pomocou haluškovača, keď hodia penu, vyberieme ich a hneď do scedených horúcich halušiek zamiešame bryndzu.
Ja si dávam aj trochu kyslej smotany, výpek a na vrch slaninka .