listok
Danula Vašíčková

Porcií 8
Minút 120
Náročnosť Nízka

(3.67 / 5)
Videné: 3 682 x
Tvarohové buchty s hrozienkami

Komentár kuchára

Dokonalé a pravé tvarohové buchty s hrozienkami ti prinesú domov nie len krásnu vôňu a chuť ale aj výbornú atmosféru. Vyskúšaj ich a uvidíš

Cesto:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bude nutná aj rozpustená masť na mastenie buchiet pred aj po upečení. Cesto zarobené a vykysnuté v pekárni, rozdelíme na potrebný počet dielov (ja som rozdelila na 12, aby boli buchty vážne veľké, optimálne tak 20-24), urobíme bochníčky a necháme ich pod igelitom asi 10 minút odpočinúť.

  • Krok 2.

    Potom každý bochník zvlášť roztlačíme prstami, naplníme 1 lyžicou náplne, dôkladne spojíme a uložíme spojom dole do pekáča (ja som dala na menší plech 32x22cm), kam sme si naliali rozpustenú masť. Mašlovačkou alebo štetčekom každú buchtu pekne zo všetkých strán natrieme, aby sa nám buchty k sebe pri pečení nezlepili.

  • Krok 3.

    Pekáčik s buchtami vložíme do veľkého igelitového vreca a necháme cca 45 minút kysnúť, následne pečieme 30 minút na 180 stupňov. Upečené buchty ešte horúce potrieme zvrchu zľahka masťou, vyklopíme a necháme vychladnúť. Sypeme práškovým cukrom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.