Výborné domáce pivné rožky. Tieto sú za malej pomoci pekárničky :) Jedny oblíbené a všemi milované a taky obzvláště vypečené pro obzvláště vypečeného císaře...
PIVNÍ ROHLÍKY: Spracované a vykysnuté v pekárni. Hotové rozdeliť na požadovaný počet dielov (ja som cesto rozdelila na 12 dielikov), urobiť bochníčky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť.
Potom každý zvlášť vyváľať do elipsy, zrolovať rožky a uložiť na plech s papierom na pečenie. Nechať pod igelitom kysnúť asi 45 minút, potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať drvenou rascou a hrubozrnnou soľou, makom, ľanovým, sezamovým alebo napríklad chia semienkom.
Pečieme v rúre na 220 stupňov cca 15 minút.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.