listok
Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 120
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 974 x
Pivné rožky

Komentár kuchára

Výborné domáce pivné rožky. Tieto sú za malej pomoci pekárničky :) Jedny oblíbené a všemi milované a taky obzvláště vypečené pro obzvláště vypečeného císaře...

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    PIVNÍ ROHLÍKY: Spracované a vykysnuté v pekárni. Hotové rozdeliť na požadovaný počet dielov (ja som cesto rozdelila na 12 dielikov), urobiť bochníčky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť.

  • Krok 2.

    Potom každý zvlášť vyváľať do elipsy, zrolovať rožky a uložiť na plech s papierom na pečenie. Nechať pod igelitom kysnúť asi 45 minút, potom potrieť rozšľahaným vajcom, posypať drvenou rascou a hrubozrnnou soľou, makom, ľanovým, sezamovým alebo napríklad chia semienkom.

  • Krok 3.

    Pečieme v rúre na 220 stupňov cca 15 minút.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.