Recept
Komentár kuchára
Ahojte :) dnes u mňa rýchlovka v podaní krémového rizota z ryže arborio s dubákmi a kuriatkami :) odfotené to nie je bohvie ako, ale tá chuť je TOPka :) pekný večer prajem
Popis
Dokonalé a rýdzo úžasné krémové hubové rizoto. To pravé krémové rizoto s dobákmi a kuriatkami je práve u nás. Vyskúšaj ho aj ty.
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa šalotka recepty
- 600 ml Vývar recepty
- Ryža (Arborio ) recepty
- 200 ml Biele víno (suché) recepty
- Olej olivový recepty
- 50 g Parmezán recepty
- 30 g Maslo recepty
- 1 strúčik Cesnak recepty
- 1 hrsť Hríb dubový recepty
- 1 hrsť Kuriatko jedlé recepty
- Soľ (podľa chuti) recepty
- Čierne korenie mleté (podľa chuti) recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šalotku (cibuľu) nakrájame na jemno. Speníme na troche oleji na panvici a pridáme sparené sušene dubáky a kuriatka. 1 strúčik cesnaku najemno a ryžu arborio alebo carnaroli ( na osobu cca 1 veľká hrsť).
-
Krok 2.
Podlejeme bielym suchým vínom, necháme zredukovať a podlievame silným vývarom po naberačkách. Vždy ako sa vyredukuje podlejeme. Často miešame.
-
Krok 3.
Ryža má byť uvarená na skús čiže jemne chrumkava a nie blatová. Na konci ochutíme mletým korením, vmiešame za hrsť parmezánu a kúsok masla.
-
Krok 4.
Rizoto ma byt redšie krémové, nie ako naše slovenské.