Ahojte :) dnes u mňa rýchlovka v podaní krémového rizota z ryže arborio s dubákmi a kuriatkami :) odfotené to nie je bohvie ako, ale tá chuť je TOPka :) pekný večer prajem
Šalotku (cibuľu) nakrájame na jemno. Speníme na troche oleji na panvici a pridáme sparené sušene dubáky a kuriatka. 1 strúčik cesnaku najemno a ryžu arborio alebo carnaroli ( na osobu cca 1 veľká hrsť).
Podlejeme bielym suchým vínom, necháme zredukovať a podlievame silným vývarom po naberačkách. Vždy ako sa vyredukuje podlejeme. Často miešame.
Ryža má byť uvarená na skús čiže jemne chrumkava a nie blatová. Na konci ochutíme mletým korením, vmiešame za hrsť parmezánu a kúsok masla.
Rizoto ma byt redšie krémové, nie ako naše slovenské.
Pre pridávanie komentára sa prihláste.