listok
Lenka Sivakova

Porcií 2
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 4 472 x
Krémové hubové rizoto

Komentár kuchára

Ahojte :) dnes u mňa rýchlovka v podaní krémového rizota z ryže arborio s dubákmi a kuriatkami :) odfotené to nie je bohvie ako, ale tá chuť je TOPka :) pekný večer prajem

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šalotku (cibuľu) nakrájame na jemno. Speníme na troche oleji na panvici a pridáme sparené sušene dubáky a kuriatka. 1 strúčik cesnaku najemno a ryžu arborio alebo carnaroli ( na osobu cca 1 veľká hrsť).

  • Krok 2.

    Podlejeme bielym suchým vínom, necháme zredukovať a podlievame silným vývarom po naberačkách. Vždy ako sa vyredukuje podlejeme. Často miešame.

  • Krok 3.

    Ryža má byť uvarená na skús čiže jemne chrumkava a nie blatová. Na konci ochutíme mletým korením, vmiešame za hrsť parmezánu a kúsok masla.

  • Krok 4.

    Rizoto ma byt redšie krémové, nie ako naše slovenské.

Komentáre (0)

Pre pridávanie komentára sa prihláste.