Airra Seesyou profilový obrázok

Porcií 4
Minút80
NáročnosťStredná

(5 / 5)
Videné: 5 988 x
Vytvorené: 28.05.2021

Kategória:
Bezmäsité jedlá
Zdravé potešenie duše na mnoho spôsobov

Popis

Indické jedlo indický šošovicový dhál je netradičným jedlom pre nás. Toto bezmäsité jedlo si ľahko pripravíte podľa nášho receptu!

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Pripraviť si ho môžeme z akejkoľvek šošovice, ale najrýchlejšie to ide z červenej. Takže si dáme variť šošovicu, vodu tak 4 cm nad šošovicu, lyžičku soli a lyžičku tumericu (kurkuma). Necháme variť kým sa nerozvarí, ak by sa voda stihla odpariť tak dolievame podľa potreby. Mala by vzniknúť taká riedka kaša.

  • Krok 2.

    Do druhého hrnca si dáme dve lyžice oleja, kúsok Ghee masla (okolo 50g) a lyžičku celej rasce. Miešame kým začne rasca voňať (pozor, v tomto momente rasca rýchlo zhorí, takže pracujeme rýchlo a pozorne). Keď zavonia, tak prihodíme tak 10-20 kúskov celých čili papričiek a hneď za tým cesnakovo zázvorovú pastu.

  • Krok 3.

    Ak takú nemáme ľahko si ju vieme doma vyrobiť - v mažiari úplne roztlačíme cesnak a zázvor v pomere 1:1, pridáme soľ a citrónovú šťavu, a máme pastu. Alebo kúpime v ázijských potravinách. Pastu párkrát premiešame a prihodíme lyžičku tumericu, lyžičku mletého koriandru, stále miešame.

Načítam obsah...