Popis
Indické jedlo indický šošovicový dhál je netradičným jedlom pre nás. Toto bezmäsité jedlo si ľahko pripravíte podľa nášho receptu!
Potrebujeme:
- 250 g Šošovica červená recepty
- Rasca mletá (podľa chuti) recepty
- Kurkuma (podľa chuti) recepty
- Koriander (mletý, podľa chutí) recepty
- 1 Čili paprika (sušená) recepty
- 5 strúčik Cesnak recepty
- 1 Koriander (čerstvý) recepty
- 2 KS Paradajka recepty
- 1 KS Cibuľa recepty
- 200 g Zelenina mix recepty
- 50 g Maslo recepty
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripraviť si ho môžeme z akejkoľvek šošovice, ale najrýchlejšie to ide z červenej. Takže si dáme variť šošovicu, vodu tak 4 cm nad šošovicu, lyžičku soli a lyžičku tumericu (kurkuma). Necháme variť kým sa nerozvarí, ak by sa voda stihla odpariť tak dolievame podľa potreby. Mala by vzniknúť taká riedka kaša.
-
Krok 2.
Do druhého hrnca si dáme dve lyžice oleja, kúsok Ghee masla (okolo 50g) a lyžičku celej rasce. Miešame kým začne rasca voňať (pozor, v tomto momente rasca rýchlo zhorí, takže pracujeme rýchlo a pozorne). Keď zavonia, tak prihodíme tak 10-20 kúskov celých čili papričiek a hneď za tým cesnakovo zázvorovú pastu.
-
Krok 3.
Ak takú nemáme ľahko si ju vieme doma vyrobiť - v mažiari úplne roztlačíme cesnak a zázvor v pomere 1:1, pridáme soľ a citrónovú šťavu, a máme pastu. Alebo kúpime v ázijských potravinách. Pastu párkrát premiešame a prihodíme lyžičku tumericu, lyžičku mletého koriandru, stále miešame.