Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Ingrediencie
- 1 Kg Zemiaky
- 4 KS Mrkva
- 5 KS Vajce
- 1 plechovka Hrášok
- 5 KS Uhorky nakládané (nakrájané na kocky)
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky a markvu si uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky a mrkvu ošúpeme a pretlačíme cez krájač zemiakov. Tiež si uvaríme na tvrdo vajíčka a taktiež pretlačíme alebo nakrájame na menšie rezance. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, scedený hrášok, kyslé uhorky nakrájané na malé kocky a podľa potreby pridávame uhorkovú šťavu. Pridáme majonézu, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Všetko dobre rozmiešame a podávame s vyprážanou rybou alebo rezňami
-
Krok 2.
Zemiakovy šalát sa tiež dobre hodí na prípravú obložených chlebíkov, kde na miesto masla alebo nejakej nátierky dávame tenkú vrstvu šalátu.