Ryba na masle s hráškovým pyré
Zdravá rybka plná farieb.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.11.18
4.55 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Štefan Halàsz
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Pstruh (môže byť aj iná rybka napr.losos, kapor...)
- 250 g Maslo
- 1 balenie Hrášok mrazený
- 2 kelímok Sladká smotana (najlepšie min.30%-ná)
- 2 KS Cibuľa šalotka
- 1 štipka Muškátový oriešok
- 1 štipka Mäta
- 2 štipka Soľ
- 1 štipka Pažítka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hrášok som uvaril, následne rozmixoval s maslom a smotanou. Pridal som mätu a nastrúhaný muškátový oriešok a podľa chuti soľ.
-
Krok 2.
Pripravil som si omáčku a to spôsobom, že som na masle orestoval šalotku, pridal smotanu minimálne 30%-nú a šťavu z jedného citróna. Podľa chuti soľ. Varením sa nám to zredukuje (zahustí) a na konci som pridal už len nasekanú pažítku.