Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Ingrediencie
- 400 g Rybie filé
- 50 g Maslo
- 1 PL Petržlenová vňať (ideálne čerstvá)
- 2 štipka Soľ
- 1 KS Citrón
- 0.5 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rybie filé umyjeme rozložíme na pekáč pokvapkáme citrónom, osolíme, a zalejeme olejom. Rybu v rúre pečieme pri 180°C a počas pečenia podlievame. Doba pečenia závisí od druhu ryby. pečieme do zlatistá. Ak niekomu vadí veľmi zápach z ryby môžme ešte predtým na močiť filé do mlieka na cca 15 minút opláchnuť a pripraviť na pečenie.
-
Krok 2.
Inej miske necháme zmäknúť maslo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať, lyžicu citrónovej šťavy, bylinkové maslo a trochu soli.
-
Krok 3.
Rybie filé podávame s varenými zemiakmi a na každú porciu dáme kúsok masla s bylinkami.