Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kapor
- 100 g Maslo
- 1.5 KS Citrón
- 1 Cibuľka lahôdková
- 300 g Zemiaky
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Sušený cesnak
- 1 štipka Korenie na ryby
- 1 štipka Tymián
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očisteného kapra si narežeme na filety, ktoré cca 1 - 2 hodinky pred prípravou celého polejeme šťavou z jedného citróna. Pokiaľ je kapor starší, tak ho namočíme do mlieka aby vyšli z neho pachy. Odstaté filety opláchneme, osolíme okoreníme korením a sušeným cesnakom, z ľahka ešte pokvapkáme citrónom a dávame do panvičky, v ktorej sme si rozohriali maslo. Z prudka oprážime z oboch strán.
-
Krok 2.
Medzi časom si pripravime zemiaky - očistiíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený pekáč. Na ne si poukladáme oprážené filety kapra, pridáme na každú filetu plátok masla, nakrájanú cibuľku a zakryjeme alobalom. Vkladáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút, potom okryjeme a ešte krátko dopekáme.