Príprava: 35 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Ingrediencie
- 1 KS Pstruh
- 100 g Maslo
- 1 KS Citrón
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Rozmarín
- 1 štipka Petržlen
- 2 štipka Korenie na ryby
- 7 KS Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pstruha (buď filety alebo v celku) si najprv umyjeme a poriadne celého potrieme citrónovou šťavou. Takto ho necháme pár minút odležať (cca 15-20 minút).
-
Krok 2.
Odležanú rybku opláchneme, osolíme, okoreníme pripravenými koreniami, rozmarínom, jemne cesnakom a pridáme ešte pár kvapiek citróna.
-
Krok 3.
Na panvičke si rozpustíme maslo a priravenú rybku opečieme z oboch strán. Podávame ozdobenú kolieskom citróna a petržlenovou vňaťou so zemiakmi pripravenými vlastným spôsobom. Dobrú chuť.