Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Tekvicovo pomarančovo krémová polievka plná vitamínov a chutí.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.12.18
4.5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Tekvica hokkaido
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 2 strúčik Cesnak
- 50 g Maslo
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 PL Olej olivový
- 1 l Zeleninový vývar (cca)
- 1 KS Zázvor
- 0.5 ČL Koriander
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Tekvicu (celú) posolíš a pokoreníš pokvapkáš s olivovým olejom a šup do predhriatej rúry, na 180 °C (1 hodina). Šalotku s 2 strúčikmi cesnaku orestuješ na masle, posolìš a okoreníš. Teraz to podleješ so zeleninovým vývarom. Už len pridáš upečenú očistenú tekvicu ( a nakrájanú na kocky). Pridáme kúsok nastrúhaného zázvoru a troška koriandru. Celé to prevaríš, potom to rozmixuješ, pridáš smotanu a trošku masla na zjemnenie. Pomarančovú šťavu pridáme podľa chuti.