Tekvicová polievka
Tekvicu vypestujeme asi takmer všade a tiež je z nej výborná polievka môžem len odporúčiť..
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 Kg Tekvica maslová (ideálne hokaido)
- 1 KS Cibuľa
- 0.5 dl Olej olivový
- 1 ČL Soľ
- 0.8 l Kurací vývar
- 1 PL Včelí med
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Prehrejte rúru na 220°C. Tekvicu umyjeme a rozrežeme na polovicu a vyberieme semiačka. Následne tekvicu dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rozrezanou stranou hore. Vedľa položíme aj cibuľu (nelúpanú), potrieme olejom, posypeme soľou a pečieme 55-60 minút.
-
Krok 2.
Potom dáme zmeknutú tekvicu spolu s kúskami olúpanej cibule a 250 ml kuracieho vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladka. Potom zmes prelejeme do hrnca, vlejeme zbytok vývaru, smotanu a med. Spoločne to všetko zohrejeme, necháme zovrieť a osolíme podľa chuti.