Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Ingrediencie
- 1 l Vývar
- 0.5 KS Cibuľa
- 250 ml Smotana na varenie
- Cukor kryštálový (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- 1 PL Múka hladká
- 1 PL Maslo
- 100 g Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu si nakrájame na jemno a opražíme na masle pridáme cca 1Pl múky a zalejeme vodou. Pridáme vývar a necháme prevrieť. Pridáme na male kúsky nakrájané zemiaky ( umyté a nakrájané na malé kocky). Necháme povariť 10 minút kým zemiaky nezmäknú.
-
Krok 2.
Pridáme smotanu a ľahko povaríme a nasypeme kôpor podľa chuti a množstva.
-
Krok 3.
Všetko povaríme a nakoniec polievku ochutíme soľou a cukrom. (Kôprová polievka je lepšia sladká tak sa nebojte cukru). A kto maá rád skôr sladko kyslé tak môže pridať aj ocot prípadne citrónovú šťavu.
-
Krok 4.
K polievke môžme kľudne podávať čerstvý chlebík