Ingrediencie
Potrebujeme:
- 50 g Maslo
- 1 KS Cibuľa
- 1 kocka Zeleninový bujón
- 3 strúčik Cesnak
- 5 KS Zemiaky
- 3 balenie Tavený syr (napr. črievka)
- 1 štipka Soľ (podľa potreby)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Petržlenová vňať
- 2 dl Mlieko
- 2 PL Múka hladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ako prvú si pripravíme zápražku a to tým, že v hrnci roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, trocha opražíme, jemne poprášime hladkou múkou a oprážime. Ak má zápražka hnedastú farbu, zalejeme ju vodou a pridáme zeleninový bujón. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zeleninu, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme.
-
Krok 2.
Keď sú zemiaky mäkké pridáme syr. Je potrebné dať aspoň jedno črievko a dve kocky, no variantu a druh syra si môžete zvoliť sami. Necháme rozpustiť syr v polievke a opatrne rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám bude zdať polievka málo krémová a málo hustá, zahustíme zátrepkou z cca 2dcl mlieka a 1 - 2 PL hladkej múky.