Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 KS Zemiaky
- 1 balenie Hrášok mrazený (alebo čerstvý 450g)
- 1 KS Cibuľa
- 250 ml Smotana na varenie
- 2 PL Múka hladká
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Vegeta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca, napustíme vodu (nie do plná), osolíme a varíme. Keď sú takmer mäkké, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Vysypeme hrášok, hodíme pol kocky zeleninového bujónu, trocha vegety, málinko čierneho mletého korenia a varíme ešte chvíľku. Keď sú zemiaky úplne mäkké, môžeme si pomocou sitka alebo naberačky s dierkami odobrať pár zemiakov a hrášku.
-
Krok 2.
Do hrnca nalejeme mlieko, za stáleho miešania krátko povaríme a následne rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a pomaly vylievame do polievky. Necháme prevrieť, samozrejme miešame aby nám neprihorela a tesne pred koncom vysypeme pár zemiaky a hrášok, ktoré sme si vybrali pred rozmixovali.