Frankfurtská polievka
Výborná Frankfurtská polievka s párkom ako od maminky :) Robievame ju pomerne často, je u nás naozaj obľúbená.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 7 KS Zemiaky
- 1 KS Cibuľa
- 4 KS Špekáčky
- 50 g Bravčová masť
- 2 PL Múka hladká
- 1 štipka Čierne korenie (najlepšie celé korenie)
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 štipka Majorán
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistené zemiačky nakrájame na kocky a dáme variť do vody, osolíme a necháme variť. Keď sú polomäkké na druhom nejakom menšom kastroliku alebo panvičke si začneme pripravovať zápražku nasledovným spôsobom.
-
Krok 2.
Dáme rozohriať masť, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku. Trocha ju spražíme a pridáme hladkú múku. Kúsoček ešte popražíme a keď chytá múka hnedastú farbu, pridáme sladkú mletú papriku, premiešame ( pozor aby nám nezhorela) a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a následne vylejeme do hrnca k zemiakom. Prihodíme trocha celého čierneho korenia, dobre premiešame a dovaríme.Úplne pred koncom pridáme na kocky nakrájané zvlášť opražené špekáčky alebo párky a majorán.