Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové soté po temešvársky

Výborné bravčové mäso ako soté so zeleninou.

Pozrieť celý recept v plnej podobe

Autor/ka:
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:

4.66 / 5 (29 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4

Ingrediencie

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčové mäso si nakrájame na kocky, tak isto aj cibuľku, slaninku, papriku a paradajku.

  2. Krok 2.

    Na panvici opražíme slaninu, do zlatistá, pokrájanú na kúsky. Pridáme cibuľku a smažíme do sklovitá. Pridáme pretlačený cesnak a rascu. Všetko spolu restujeme cca 1 minútku.

  3. Krok 3.

    Následne pridáme nakrájanú papriku, paradajku a restujeme cca 7 minút. Potom pridáme mäsko, soľ, korenie a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme na panvici kým mäsko nezmäkne.

  4. Krok 4.

    Ak je mäsko už mäkké pridáme zelené fazuľky. Ak máme zelené fazuľky čerstvé zo záhradky pridáme ich skôr aby stihli zmäknúť.

  5. Krok 5.

    Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, dobre rozmiešame a pridáme do mäska. Necháme ešte povariť 2-3 minútky a fajnový obed máme hotový. Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo hranolky. Prajem dobrú chuť.