Bravčové soté po temešvársky
Výborné bravčové mäso ako soté so zeleninou.
Autor/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 600 g Bravčové stehno (alebo karé)
- 300 g Fazuľka
- 2 KS Cibuľa
- 100 g Slanina
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Paradajka
- 1 ČL Rasca
- 200 ml Kyslá smotana
- 2 PL Múka hladká
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso si nakrájame na kocky, tak isto aj cibuľku, slaninku, papriku a paradajku.
-
Krok 2.
Na panvici opražíme slaninu, do zlatistá, pokrájanú na kúsky. Pridáme cibuľku a smažíme do sklovitá. Pridáme pretlačený cesnak a rascu. Všetko spolu restujeme cca 1 minútku.
-
Krok 3.
Následne pridáme nakrájanú papriku, paradajku a restujeme cca 7 minút. Potom pridáme mäsko, soľ, korenie a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme na panvici kým mäsko nezmäkne.
-
Krok 4.
Ak je mäsko už mäkké pridáme zelené fazuľky. Ak máme zelené fazuľky čerstvé zo záhradky pridáme ich skôr aby stihli zmäknúť.
-
Krok 5.
Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, dobre rozmiešame a pridáme do mäska. Necháme ešte povariť 2-3 minútky a fajnový obed máme hotový. Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo hranolky. Prajem dobrú chuť.