Prajeme dobrú chuť :)

Francúzke zemiaky so syrom trochu inak

Neklasická klasika...Francúzske zemiaky .. nepredvarené, na plátky, so smaženou cibuľkou vo vnútri, zapečené so syrom :) ...takto ich máme radi my! :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Monika Tománková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.20

4.6 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Monika Moon-chichi Tománková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Surové zemiaky som nakrájala na plátky, uvarila 2 vajcia, nakrájala 1 klobásu a asi 200g slaniny. Dve nakrájané cibule som osmažila na oleji.

  2. Krok 2.

    Do tukom vymastenej formy som naukladala zemiaky, polovicu cibuľky, soľ, korenie, rasca ..., pridala polovicu nakrájaných surovín...ďalšia vrstva, zemiakov, cibuľka, soľ, korenie, rasca, druhá polovica surovín.

  3. Krok 3.

    Posledná vrstva zemiakov soľ, korenie, rasca .. celé som to zaliala rozmixovanou zmesou 500ml šľahačkovej smotany s 3vajickami, sol, korenie. Piekla pri 200°C 20 minút. Zasypala strúhaným syrom a piekla ďalších 20-25minut pri 180°C



Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
Hovädzí guľáš na rakúsky spôsob