Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 g Bravčové mäso (karé)
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Bravčová masť
- 150 g Slanina
- 3 strúčik Cesnak
-   Korenie 4 farieb
-   Rozmarín
- 1 PL Horčica plnotučná
-   Vývar
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové plátky osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme horčicou obalíme v hladkej múke. Na masti si opražíme na kocky nakrájanú slaninku, potom nakrájanú 1 cibuľu. Po chvíli pridáme nakrájané asi 3 strúčiky cesnaku krátko spolu orestujeme. Pridáme mäso a prudko z každej strany opečieme. Vmiešame 1 malú lyžičku ml. papriky, farebné korenie, vetvičku rozmarínu, ešte trochu horčice, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
-
Krok 2.
Občas premiešame a podľa potreby podlejeme. Kto chce šťavu bez korenin môže rozmixovat. Ja nemixujem. ????