Hovädzí guláš s domácimi haluškami
.
Kuchár/ka: Michaela Kubáň
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Hovädzie mäso
- 2 KS Cibuľa šalotka
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 2 ČL Červená paprika sladká (cca)
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 2 strúčik Cesnak
- 1 štipka Medvedí cesnak
- 1 ČL Petržlenová vňať
- 2 štipka Rasca
- 1 hrnček Múka hladká
- 1 hrnček Múka polohrubá
- trochu   Olej
- 1 KS Vajce
- 1 dl Mlieko
- 1 ČL Petržlenová vňať
- 3/4 ČL Soľ (cca)
Domáce halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Šalotku si nakrájame na drobno -speníme .Pridáme na kocky pokrájané mäso. Ochutíme soľou ,čiernym mletým korením ,červenou paprikou pridáme gulášové korenie .Podlejeme vodou .Pridáme dve PL pretlaku, medvedí cesnak, strúčik dva cesnaku, petržlenovú vňať a rascu..Dusíme. Zahustime hladkou múkou.
-
Krok 2.
Zmiešame Hrnček hladkej múky, hrnček polohrubej múky trošku oleja, 1 vajíčko, mlieko, medvedí cesnak, petržlenovú vňať a soľ. Vytvoríme tak cesto a to cez haluškovač pridáme do vriacej vody v hrnci. Keď halušky vyplávajú.. sú hotové