Skvelý segedínsky guláš s knedľou
.
Kuchár/ka: Nina Karol
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.03.19
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Nina Karol
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Bravčové pliecko (na kocky)
- 2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 100 g Bravčová masť
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- 5 KS Čierne korenie (guličiek, podľa chuti)
- 1 Kg Kapusta kyslá
- 1 PL Červená paprika sladká
- 200 ml Smotana na šľahanie
- 1 kelímok Kyslá smotana
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Osmažíme cibuľu na oleji (alebo bravčovej masti), pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridať bobkový list, celé čierne korenie aj mleté, podlejeme vodou a necháme mäso do polovice zmäknúť, potom pridáme kyslú kapustu, červenú mletú papriku, smotanu na šľahanie a dovarime do mäkka, ak vám nebude hustejšia, tak zahustíme múkou či zemiakovým škrobom, odstavíme a zamiešame kyslú smotanu.
-
Krok 2.
Peper (guličky) môžete vyloviť po varení a taktiež vyberte aj bobkový list.