Bratislavské pliecko s cestovinami
Najlepší recept z bravčového mäsa aký poznám. Bratislavské pliecko originál je priam delikatesa. Nezameniteľná chuť a precíznosť receptu. Dajte nám vedieť ako vám chutil.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa :
Recept pridaný: 09.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové pliecko (na plátky)
- 2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 1 balenie Mrkva (baby karotka)
- 1/2 balenie Hrášok mrazený
- 2 KS Uhorky nakládané (veľké)
- 750 ml Vývar (mäsový)
- 1/2 KS Citrón (šťava)
- 200 ml Mlieko
- 100 ml Smotana na šľahanie
- 100 ml Pitná voda
- 1 PL Múka hladká
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené plátky mäsa sprudka orestujeme na oleji, vyberieme a uložíme na dno tlakového hrnca. Vo výpeku orestujeme cibuľu, zalejeme trochou vody, premiešame a vlejeme na mäso. Pridáme paradajkový pretlak a soľ, zalejeme vývarom, aby mäso bolo úplne ponorené, hrniec uzavrieme a dusíme asi 40 minút.
-
Krok 2.
Potom mäso vyberieme, vsypeme petržlen a necháme asi 5 minút variť. Pridáme mrkvu a uhorky a opäť chvíľu varíme, nakoniec vsypeme hrášok, vlejeme citrónovú šťavu a zápražku zo studenej vody a trochy hladkej múky a varíme asi 10 minút. V tejto fáze dochutíme soľou a korením, zriedime mliekom a zjemníme smotanou, vložíme späť mäso a necháme prehriať.