5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Michaela Kubáňová
Ingrediencie
Omáčka:
- 3 KS Koreňová zelenina (metrzlen, mrkva)
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Zeler (menší)
- 2 KS Bobkový list
- 3 KS Čierne korenie (guličky)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 2 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- trochu   Korenie
- trochu   Citrónová šťava
- trochu   Brusnice (na tanier)
- 1 balenie Smotana na šľahanie
- 500 g Pravá sviečkova
- 50 g Slanina
- 1/2 ČL Korenie
- 1 strúčik Cesnak
- 1/2 ČL Soľ (podľa chuti)
Mäso:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame, ochutíme, prešpikujeme a opečieme na prudkom ohni z obidvoch strán.Do mäsa a výpeku pridám očistenú prekrojenú zeleninu.Dáme koreniny podlejeme vodou alebo vývarom a prikryjeme alobalom .Pečieme v rúre kým nie je mäso hotové asi 1 hodinu. Mäso vyberieme, rozmixujeme zeleninu, pridáme šlahačkovú smotanu, pokvapkáme citronom. Podávame s knedľou a brusnicami. Dobrú chuť