Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Kuracie prsia
- 4-5 KS Vajce
- 1 dl Mlieko
- 2-3 PL Múka hladká
- 3 ČL Solamyl
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1/2 ČL Grilovacie korenie
- 5 Kvapka Sójová omáčka (podľa chuti :))
- 1 Kg Zemiaky
- 1 balenie Mrazená zelenina
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
Príloha:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie mäso naklepať, osoliť a obaliť v cestíčku z vajca, mlieka (dobré ich nahradiť pivom), hladkej múky, Solamylu, soli, korenia, grilovacie zmesi a sójovej omáčky a ihneď smažiť vo vrstve rozpáleného oleja.
-
Krok 2.
Zemiaky olúpať a nakrájať asi na 0,5cm hrubé plátky, naskladať do masťou vymasteného pekáča v dvoch vrstvách, osoliť, okoreniť a okoreniť, čím kto má rád (ja dávam treba rascu, sušený cesnak alebo grilovaciu zmes), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny ( ja dávam s obľubou jarná zmes), osoliť, opäť naskladať zemiaky, opäť osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý téglik a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piecť pekne do farby, smotana sa počas pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostáva vo forme výbornej šťavy.