Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie prsia
- 3 KS Paprika červená
- 2 PL Solamyl
- 0.5 ČL Sójová omáčka
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 KS Cuketa
- 0.5 Kg Zemiaky
- 2 PL Múka hladká
- 2 KS Vajce
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 3 strúčik Cesnak (roztlačený)
Cukeťáky (zemiakové placky):
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracia zmes: V panvici orestujem na oleji papriku a dám si ju stranou do misky. Kuracie mäso si okorením podľa chuti, nechám v chladničke aspoň hodinku odležať, potom obalím v Solamyle a zprudka orestujem, zastrieknem sójovou omáčkou a miešam, pokiaľ sa nevpije do mäsa, potom podlejem horúcou vodou, aby sa urobila šťava a pridám tie orestované papriky. Dochutím soľou, mletým peprom, občas pridám aj cesnak na plátky, sezamové semiačka alebo sterilizované fazuľové strúčiky.
-
Krok 2.
Cukeťáky: Je to vlastne len klasické cesto na zemiakové placky, tak ako ste zvyknutí ho robiť, jen s prídavkom nastrúhané cukety (niekedy strúham na jemno, inokedy na hrubo, podľa nálady :-), staršie plody lúpem a zbavujem semiačok, mladé strúham celé aj so šupkou), v pomere 1:1, tzn. koľko zemiakov, toľko cukety. Potom už sa len cesto leje miesto na panvici do sadlom vymazaného muffinového plechu, cca do polovice výšky a pečie sa v rúre dozlatova. Občas pretriem už zaťažené cesto ešte sádlom, aby sa cukeťáky pekne leskli a zozlátli.