Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 8 KS Hovädzie klobásky
- 1 Kg Zemiaky (cca)
- 1 PL Bravčová masť
- 1 ČL Sušený cesnak (podľa chuti)
- 1 ČL Grilovacie korenie (podľa chuti)
- 1 balíček Zelenina mrazená
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpať a nakrájať asi na 0,5 cm silné plátky, naskladať do vymasteného pekáča vo dvoch vrstvách, osoliť, opepriť a okoreniť, čím kto má rád (já dávam napríklad kmín, sušený cesnak alebo grilovacie korenie), potom nasypať balíček mrazenej zeleniny (já dávam s radosťou jarnú zmes), osoliť, znova naskladať zemiaky, znova osoliť a okoreniť, zakryť a piecť v rúre do polomäkka. Potom zaliať šľahačkou (dávam celý kelímok a niekedy aj o trochu viac) a už odkryté piesť pekne do farby, smotana sa behom pečenia čiastočne "vsiakne" do zemiakov, ale časť zostane vo forme výbornej sťavy.
-
Krok 2.
Klobásky pripravíme ako na grile :)