Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1.5 Kg Bravčové mäso
- 3 KS Cibuľa (väčšie)
- 6 strúčik Cesnak
- 1 kocka Masox (bojón)
- 750 ml Pitná voda
- 3 PL Červená paprika sladká (mletá)
- 0.5 ČL Čili korenie mleté
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 0.5 ČL Nové korenie (mleté)
- 1 KS Bobkový list
- 200 g Kapia červená (sterilizovaná)
- 1 balenie Zemiakové cesto BASK (400g)
- 350 g Cuketa (cca)
- 1 KS Vajce
- 200 ml Pitná voda (+-)
Noky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájať na kocky do pekáča, pridať cibuľu a cesnak. Vo vode rozmiešať Solamyl a naliať na mäso, pridať korenie a Masox, promiešať, priklopiť a vraziť na 1,5 hodiny do rúry, bez miešania a odklápania!!! Do hotového som pridala sterilizovanú kápiu.
-
Krok 2.
Noky: 1 sáčok "Bramborové těsto BASK" (400g), 1 cuketa cca 350g (nahrubo nastrúhať i aj so šupkou), 1 vajce, 200ml vody, poprípade pridať podľa potreby, aby cesto bolo mierne lepkavé, ale vo vode sa nerozvarilo (hádžem do vriacej vody skúšobnú noku :-)). Z cesta nakrájať noky, pováľať v hrubé múke, aby sa nezlepili a hádzať do vriacej osolenej vody. Variť asi 10 minút, potom scediť.