Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děcka.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Kuracie prsia (veľké)
- 2 KS Vajce (2 až 3)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 150 g Strúhanka
- 150 g Bravčová masť (na smaženie)
- 1.5 Kg Zemiaky
- 2 dl Mlieko plnotučné
- 50 g Maslo
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Niekto to trebars počuje po prvý krát, tak že... Mäso naplocho rozrežeme na dve polovice, všetky 4 plátky ľahko naklepeme a z oboch strán osolíme. Potom vložíme do strúhanky a dôkladne zatlačíme dlaňou strúhankou do mäsa (v prapôvodnom postupe bolo...nasypať strúhanku na papier, na neho položiť plátok mäsa a paličkou vklepať strúhanku do mäsa...hmmm... neprajte si potom vidieť tú kuchyňu... a strúhanku si večer vyklepete aj z podprsenky :D). Plátky potom namočíme do vajíčka (v miske zmiešame všetky vajíčka s trochou soli) a ihneď smažíme z oboch strán dozlatista. Dajú sa robiť aj z bravčového, ale kuracie mäso je ideálne, pretože je rýchle hotové, zatiaľ čo bravčové má tendenciu sa pripaľovať.
-
Krok 2.
Pyré: zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Tie dáme variť v osolenej vode do mäkka, potom vodu scedíme, pridáme maslo, mlieko a zemiaky popučíme na to určeným nástrojom.