Hovädzia roštenka na hubách
.
Kuchár/ka: Naďa Vágnerová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19
4.25 / 5 (12 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Naďa Vágnerová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzia roštenka
- 2 KS Cibuľa (veľké)
- 50 g Sušené huby (podľa chuti)
- 1 l Vývar
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1.5 PL Bravčová masť
- 2 PL Múka hladká
Zápražka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky roštenky ľahko naklepeme, osolíme a opepríme. Na kúsku sádla opečieme tak 2 veľké, nebo 3 stredné na jemno nakrájané cibule a orestujeme do zlata. Na tento základ položte roštenky, opečte z oboch strán, pridajte sušené huby, zalejte vývarom a duste pod pokrievkou do mäkka. Roštenky vyberte, omáčku zahusťte zápražkou, prevarte, dochuťte soľou, peprom.
-
Krok 2.
Podávame s ryžou. Dobrú chuť